Jdi na obsah Jdi na menu

Špička

stazeny-soubor.jpeg

 

 

 

 

 

 

Suroviny

NA PAŘÍŽSKÝ KRÉM
smetana ke šlehání 400 ml
tuk 50 g
100%
kakao 40 g
moučkový cukr 50 g
NA PIŠKOTY
vejce 1 ks
cukr 60 g
pudinkový prášek 10 g
vanilkový
mouka pšeničná hladká 10 g
vaječný likér 50 ml
NA NÁPLŇ
sušené mléko
na zahuštění
NA POLEVU
tmavá čokoláda 200 g
tuk 50 g
100%

 

Krém připravte den předem: přiveďte k varu 300ml smetany s 50g tuku. Přisypte kakao a cukr (můžete přidat i vanilkový cukr) a nechte minutu provařit. Pořádně rozmíchejte. Nechte den odležet v chladu. Pak přidejte zbylých 100ml smetany a vyšlehejte.

2Troubu předehřejte na 180°C. Na piškoty vyšlehejte zvlášť bílek do sněhu a zvlášť žloutek. Do žloutku přidejte 50ml vody a pudink. Smíchejte se sněhem a cukrem a přidejte mouku. Směs nastříkejte na plech do tvaru koleček o průměru 4cm. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem cca 8 minut dorůžova.

3Po vychladnutí na piškoty nastříkejte pařížský krém sáčkem s tzv. dvojitou trubičkou na špičky 32/24mm (má zaslepený střed, prodává Fiala Praha). Střed naplňte vaječným likérem zahuštěným podle potřeby sušenou smetanou nebo mlékem. Vršek zastříkněte pařížským krémem a nechte 2 hodiny v mrazáku ztuhnout.

4Špičky namáčejte v čokoládě rozpuštěné se 100% tukem a nechte ztuhnout. Uchovávejte v chladu. 

dě rozpuštěné se 100% tukem a nechte ztuhnout. Uchovávejte v chladu.